2009/10/04
Macaron
I seldom make macaron because we do not fancy it too much as it's too sweet for us. I used to make it from the recipe which needs to let the top of the macaron to be dry before baking.
But, I do want to try to make this from P'Thip, Bonbini blog; I'm convinced by her recipe because it can bake immediately once we piped the batter.
The 1st time I made, it did not turn out as macaron, so I tried again and this time they turned out better for the second bat.
I tried for the 3rd time; and finally I was satisfied.
Thank you so much ka P'thip for listening and for your help ^O^
Please check here for her recipe http://www.namthip.com/2009/06/i-heart-u-french-macaroon.html.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
สุดยอดเลยค่ะ ผิวมาคารองคุณอุ้มสวยงามนวลเนียนเหมือนของปลอมเลยอ่ะค่า ทำได้ไงเนี่ย เทพมากๆ
Beautiful, Om.
BTW, I'm planning to visit Italy in March. :)
คุณมายา ทำตามสูตรของพี่ิทิพย์น่ะคะ รับรองออกมาเนียนค่ะ
พี่ทิพย์ ตื่นเต้น ๆ พี่ทิพย์จะมาอิตาลี่
กะจะไปเวนิช ฟลอเรน และโรม อุ้มอยู่แถวไหนอ่ะ เผื่อมีโอกาสเจอกัน
อุ้มอยากไปเที่ยวดิจงกับปารีสมั้ย น้องสาวพี่อยู่ดิจง ไปพักบ้านน้องสาวพี่ได้ พี่กะว่า จะไปเยี่ยมน้องหลังเที่ยวโรมเสร็จ คงอยู่สักสองอาทิตย์ แล้วคงแวะเข้าปารีสด้วย
Post a Comment