2009/10/04

Macaron

Photobucket


I seldom make macaron because we do not fancy it too much as it's too sweet for us. I used to make it from the recipe which needs to let the top of the macaron to be dry before baking.


Photobucket


But, I do want to try to make this from P'Thip, Bonbini blog; I'm convinced by her recipe because it can bake immediately once we piped the batter.


The 1st time I made, it did not turn out as macaron, so I tried again and this time they turned out better for the second bat.


Photobucket


I tried for the 3rd time; and finally I was satisfied.


Thank you so much ka P'thip for listening and for your help ^O^

Please check here for her recipe http://www.namthip.com/2009/06/i-heart-u-french-macaroon.html.

4 comments:

อุ้ยอ้าย said...

สุดยอดเลยค่ะ ผิวมาคารองคุณอุ้มสวยงามนวลเนียนเหมือนของปลอมเลยอ่ะค่า ทำได้ไงเนี่ย เทพมากๆ

Thip said...

Beautiful, Om.

BTW, I'm planning to visit Italy in March. :)

Vanillaorchid said...

คุณมายา ทำตามสูตรของพี่ิทิพย์น่ะคะ รับรองออกมาเนียนค่ะ

พี่ทิพย์ ตื่นเต้น ๆ พี่ทิพย์จะมาอิตาลี่

Thip said...

กะจะไปเวนิช ฟลอเรน และโรม อุ้มอยู่แถวไหนอ่ะ เผื่อมีโอกาสเจอกัน

อุ้มอยากไปเที่ยวดิจงกับปารีสมั้ย น้องสาวพี่อยู่ดิจง ไปพักบ้านน้องสาวพี่ได้ พี่กะว่า จะไปเยี่ยมน้องหลังเที่ยวโรมเสร็จ คงอยู่สักสองอาทิตย์ แล้วคงแวะเข้าปารีสด้วย